OGLASIO SE SABNOR: Pozivaju građane Bosne i Hercegovine da na Dan državnosti masovno izađu...

Nadalje navode kako je Dan državnosti prilika "da domovinu očistimo od brojnih taloga prošlosti što nam ih na njeno lice, zagađujući je, svakodnevno iznose brojni fašisti ovog vremena".

  • Društvo

  • 18. Nov. 2021  18. Nov. 2021

  • 0

Savez antifašista i boraca NOR-a u Bosni i Hercegovini povodom 25. novembra – Dan državnosti Bosne i Hercegovine poziva građane Bosne i Hercegovine, sva udruženja antifašista, društva planinara, izviđačke odrede i druge organizacije mladih, škole i univerziteta da masovno izađu u prirodu i zasade sadnice, te obrišu grafite s porukama mržnje, netolerancije i fašizma.

"Pokažimo ljubav prema domovini čineći nešto konkretno za nju. Naime, neka Dan državnosti proteče u našem masovnom izlasku u prirodu gdje će tom prilikom svako od nas darovati domovini jednu sadnicu. Za par godina bit će to dobra šuma kojom ćemo se ponositi i mi i domovina", navodi se u priopćenju SABNOR-a.

Nadalje navode kako je Dan državnosti prilika "da domovinu očistimo od brojnih taloga prošlosti što nam ih na njeno lice, zagađujući je, svakodnevno iznose brojni fašisti ovog vremena".

"Izbrišimo, prefarbajmo ili na neki drugi način uklonimo bar jedan grafit sa porukama mržnje, netolerancije, fašizma i slično. Isto učinimo s bar jednim muralom koji veliča nekog od fašista ili ratnih zločinaca", poručuju iz SABNOR-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...