KLJUČA U RS-u: Dogovor između Vlade RS i Unije poslodavaca neprihvatljiv

Takvom odlukom radnici u RS dobiti povećanje plate u iznosu od mizernih 14 do 20 KM.

  • Ekonomija

  • 20. Nov. 2021  

  • 1

Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata Republike Srpske počela je danas i na njoj će se raspravljati o realizaciji dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade Republike Srpske.

"Predviđeno je smanjenje zbirne stope doprinosa u Republici Srpskoj sa 32,8 posto na 31 posto, zatim prelaska obračuna neoporezivog dijela plate sa neto iznosa od 700 KM na bruto iznos od 1.000 KM i smanjenja poreza na platu sa 10 posto neto plate na 8 posto bruto plate. Takva vrsta dogovora između Unije udruženja poslodavaca i Vlade RS, bez prisustva Saveza sindikata RS, je potpuno neprihvatljiva i sramna za radnike u RS", navodi se u saopćenju Saveza sindikata RS.

Dodaju da će takvom odlukom radnici u RS dobiti povećanje plate u iznosu od mizernih 14 do 20 KM.

"Članovi Predsjedništva Saveza sindikata RS pozivaju na hitan sastanak predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića i ministricu finansija u Vladi RS Zoru Vidović, najkasnije u ponedjeljak 22.11.2021. godine, kada će biti nastavljena Vanredna sjednica Predsjedništva Saveza sindikata RS", ističu u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...