SVA MIMOILAŽENJA U TROJCI: Izborni zakon, spomenik na Kazanima, kandidat za člana Predsjedništva BiH...

Vojin Mijatović odgovara da je SDP pouzdan i kredibilan partner, ali i da se SDP ne podrazumijeva.

  • Politika

  • 21. Nov. 2021  21. Nov. 2021

  • 0

Izborni zakon, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i spomenik na Kazanima pokazali su da su odnosi unutar "Trojke" daleko od savršenih. Mjesecima su najavljivali zajednički nastup na predstojećim izborima, ali ukoliko je suditi prema posljednjim istupima - sve su udaljeniji.

Da odnosi unutar stranaka “Trojke” nisu na zavidnom nivou, kako se pokušava prezentirati javnosti, posvjedočilo su i izjave potpredsjednika Naše stranke Mirsada Čamdžića koji je gostujući u programu N1 TV ponovno prozvao SDP za zbližavanje sa SDA. Konkretnije prozvao je potpredsjednika SDP-a Vojina Mijatovića, no obzirom da njegove navode još uvijek niko nije povukao, očito se radi o stavu stranke…

Osim saradnje sa SDA, Čamdžić je SDP-u zamjerio zbog “nedostatka hrabrosti” tokom postavljanja memorijalne ploče na Kazanima da se, kako kaže, zločinci javno prozovu.

Vojin Mijatović odgovara da je SDP pouzdan i kredibilan partner, ali i da se SDP ne podrazumijeva.

Podsjećanja radi, upravo je “Trojka” najavljivala zajednički izlazak na izbore pa i zajedničkog kandidata za Predsjedništvo oko kojeg također postoje oprečna mišljenja, ovaj put na relaciji SDP i Narod i pravda. U SDP-u su protiv kandidature Denisa Zvizdića, koji je trebao biti predložen kao zajednički kandidat.

U svemu navedenom iz Naroda i Pravde poruka kako stranka jača.

Ko će s kim, kako i pod kojim uslovima, izborna godina je blizu. Ko se podrazumijeva, a ko ne? Ako je suditi po posljednjim izjavama, Sarajevski kanton neće biti dovoljan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...