BORENOVIĆ RAVNO U METU: "Nevjerovatno upinjanje Trojke da odbrani Dodika"

Borenović smatra da je očekivana i važna odluka Evropske komisije da predloži otvaranje pristupnih pregovara sa BiH. 

  • Politika

  • 17. Mar. 2024  

  • 0

"Nevjerovatno je upinjanje trojkaških lidera u snishodljivosti i odbrani Dodika kada je u pitanju raščišćavanje naših unutrašnjih političkih odnosa, obećanja i djelovanja unutar Republike Srpske i BiH", napisao je poslanik u PD PS BIH i predsjednik PDP-a Branislav Borenović na platformi X.

Borenović smatra da je očekivana i važna odluka Evropske komisije da predloži otvaranje pristupnih pregovara sa BiH. 

Dodaje da je ključni motiv ove značajne odluke je rezultat, prije svega, globalnih geopolitičkih odnosa i jasnog stava Brisela da je prostoru Zapadnog Balkana, uključujući i BiH, formalno i suštinski mjesto u EU, a najmanje je rezultat rada BH vlasti.

"Jedan dio njih ima strah od evropskih pravila i standarda, čast izuzecima", napisao je Borenović i istakao:

"Nevjerovatno je upinjanje trojkaških lidera u snishodljivosti i odbrani Dodika kada je u pitanju raščišćavanje naših unutrašnjih političkih odnosa, obećanja i djelovanja unutar Republike Srpske i BiH. To trojkaško advokatisanje i poltronisanje je toliko očigledno da bi se Nobilo i Bubić mogli zabrinuti za svoj profesionalni angažman", zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...