ŽIVITE U AUSTRIJI, A NE ŽELITE SE VAKCINISATI: Platit ćete astronomsku kaznu, evo i koliku…

Mora se napraviti ponuda i građani navesti na vakcinaciju.

  • Svijet

  • 22. Nov. 2021  22. Nov. 2021

  • 7

Nakon što je austrijska vlada najavila da će uvesti obaveznu vakcinaciju, sada su poznate i kazne za nepoštovanje nove obaveze.

U nacrtu zakona, na kojem radi Ministarstvo zdravlja, predviđeno je da osobe koje ne budu poštovale obavezu vakcinacije budu kažnjene sa do 3.600 eura za odbijanje prve doze i 1.450 za odbijanje treće doze.

"Mora se napraviti ponuda i građani navesti na vakcinaciju. Ko tu ponudu odbije morat će platiti novčanu kaznu", rekla je ministrica nadležna za ustavna pitanja Caroline Estadler.

Ona je potvrdila da su kazne u navedenoj visini, javlja Tanjug.

"Apsolutno nismo zadovoljni stopom vakcinacije", kazala je Edstadler na javnom servisu ORF.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...