"SB" PATROLA: Pogledajte kako je ministar Džindić okružen specijalacima izašao pred rudare pa se vratio u zgradu (FOTO, VIDEO)

Sindikalni predstavnici su odbili ući u zgradu na sastanak.

  • Vijesti

  • 23. Nov. 2021  23. Nov. 2021

  • 2

Atmosfera na protestima rudara ispred zgrade Vlade FBiH se usijala. Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić izašao je pred rudare, ali je bio okružen velikim brojem specijalaca. To je isfrustiralo rudare koji su krenuli prema ogradi i ministru. "Šta će ti specijalci, šta će ti ograda", dovikivali su rudari.

Ubrzo je krenulo i naguravanje rudara i policije jer su rudari htjeli prići ministru kroz zaštitnu ogradnu. Policija je ocijenila da nije sigurna stiuacija za ministra Džindića i vratila ga je u zgradu.

To je izazvalo veliko nezadovoljstvo rudara koji su zapjevali, ali su i poručili: “Nismo aždahe, nismo krokodili. Mi smo ginuli za ovu državu. Ministar se boji poštenih ljudi. Ne trebaju se nas plašiti”.

Sindikalni predstavnici su odbili da uđu u zgradu na sastanak, piše N1.

“Mi nećemo ući unutra, neka on izađe pred nas”, rekao je jedan od rudara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...