ŠAROVIĆ OTVORENO KRITIKUJE: “Oni sa najvećom odgovornosti kriju se i upiru prstom u opoziciju kao…”

Oni pričaju o nekom dijalogu, a nisu pokrenuli nijednu inicijativu kako bi se ova kriza raspetljala ili možda ušla u neke mirnije vode

  • Politika

  • 24. Nov. 2021  24. Nov. 2021

  • 1

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović posljednjih dana sve žustrije i otvorenije kritikuje političke predstavnike iz BiH tvrdeći sada da nije vrijeme da se kriju.

"Partneri u vlasti na nivou BiH ne treba da se kriju iza opozicije, nego da isto tako kao što su se dogovorili oko podjele funkcija i privilegija počnu raditi u pravcu rješavanja krize u zemlji", izjavio je Mirko Šarović.

On kaže da se stranke koje su formirale vlast na nivou BiH sada ponašaju kao da parlamentarna većina ne postoji.

"Oni upiru prstom u ljude iz opozicije i pitaju šta da rade, a oni su ti koji bi trebali nešto da poduzmu i imaju najveću odgovornost jer imaju sve poluge vlasti i u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. Iz Republike Srpske je to prije svega na SNSD-u. Oni pričaju o nekom dijalogu, a nisu pokrenuli nijednu inicijativu kako bi se ova kriza raspetljala ili možda ušla u neke mirnije vode", istakao je Šarović.

On smatra da se politička kriza ne treba rješavati nigdje u inostranstvu, nego da se o tome treba razgovarati u Banjoj Luci i Sarajevu. Ali od toga nema ništa, dodaje on, ističući da je ovo što sada rade ljudi iz vlasti samo predstava za strance, piše Oslobođenje.

Šarović je jučer, podsjećamo, također kritikovao trenutnu vlast u BiH rekavši kako se u ovoj zemlji u suštini ništa ne dešava, a to se prije svega odnosi na one koji bi trebali nešto preuzeti, a to su oni koji imaju sve poluge vlasti, i u izvršnoj i u zakonodavnoj vlasti.

"Ništa se kredibilno ne čini da bi se ova kriza prevazišla na bilo koji način. Bar da sjednu za neki sto i da otvore neku vrstu dijaloga, pa bi mogli da kažemo 'oni su pokušali nešto da urade, ali ne mogu da nađu u ovoj fazi možda zajednički jezik, pa će to učiniti u nekoj drugoj prilici'", rekao je Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...