BOSNI I HERCEGOVINI U ČAST: U sarajevskoj galeriji Collegium Artisticum otvorena je Revijalna izložba članova i članica Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine (VIDEO)

Izložba je tradicionalni godišnji projekat kojim ovo Udruženje obilježava i proslavlja Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

  • Kultura

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 0

U sarajevskoj galeriji Collegium Artisticum otvorena je Revijalna izložba članova i članica Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine. Izložba je tradicionalni godišnji projekat kojim ovo Udruženje obilježava i proslavlja Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Izložba svake godine okuplja veliki broj umjetnika, ove godine ih je više od osamdeset, iz cijele Bosne i Hercegovine. Obuhvata djela svih likovnih tehnika, crteža, slikarstva, skulpture, grafike, instalacije, fotografije i videoumjetnosti.

Danis Fejzić, predsjednik ULUBiH-a

"S obzirom na to da se ovdje ipak radi većinski o renomiranim stvaraocima i dalje su zastupljena takva djela koja svjedoče o nekakvom kontinuitetu, kontinuitetu i samim tim nadogradnji već postojecih likovnih estetika."

Anesa Kadić, skulptor

"Itekako je od velikog značaja kako meni tako i svim kolegama koji izlažu ovdje. Ja sam ovdje predstavila svoje dvije skulpture koje su u prirodnom materijalu i mogu se povezati upravo sa ovom nekom tematikom Dana državnosti, jer je o tome i riječ, duša djeteta, vraćamo se u neko djetinstvo."

Izložba nudi bogatstvo raznolikosti u pristupu likovnom stvaranju, u odabiru teme, motiva, tehnike i materijala, što predstavlja jednu od vrijednosti ove likovne smotre.

Adi Karailo, slikar

"Ja sam se predstavio sa jednim crtežom, crtež i olovka na papiru, crtež moje majke pored prozora, jedan intimni i pomalo, je li, sjetni prikaz jedne scene."

Više u prilogu kolega sa BHRT-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...