DRŽAVNI SEKRETAR SAD-a POSLAO PORUKU GRAĐANIMA BIH: "Amerika ostaje vaš nepokolebljiv prijatelj"

Blinken je u poruci upućenoj narodu Bosne i Hercegovine naglasio kako je BiH zemlja puna potencijala.

  • Vijesti

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 2

Državni sekretar SAD-a Antony Blinken uputio je čestitku povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine te je zaželio svim građanima prosperitetnu budućnost.

Blinken je u poruci upućenoj narodu Bosne i Hercegovine naglasio kako je BiH zemlja puna potencijala.

"Vaša historija uključuje duge periode harmonije i mira, ali i vremena velikih tragedija. Vaš Dan državnosti je trenutak za sve lidere i građane da ostave po strani opasne politike te osiguraju povjerenje, kompromis i pomirenje", rekao je Blinken.

alt

Na kraju, američki državni sekretar poželio je svim građanima BiH sigurnu i prosperitetnu budućnost.

"Sjedinjene Američke Države ostaju nepokolebljiv partner i prijatelj u pomaganju da se osigura bolja i svjetlija budućnost za sve u BiH", zaključio je Blinken.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...