PITANJE SVIH PITANJA: Da li je Macronu vino sinoć posluženo u krivoj čaši?

"Zašto piju bijelo vino iz balon čaša kad su ispred njih prave čaše za bijelo vino?", "Ovo je sramota. Nazdravljaju bijelim vinom u čašama za crno... Pa Francuzima se valjda krv ledila u žilama...", pitaju se danas neki komentatori na društvenim mrežama. 

  • Šareni svijet

  • 25. Nov. 2021  25. Nov. 2021

  • 4

Nakon što je objavljena fotografija sa službene večere Andreja Plenkovića i Emmanuela Macrona u zagrebačkom restoranu Gallo, na društvenim mrežama nastala je rasprava o vrsti čaša iz kojih su pili bijelo vino.

"Zašto piju bijelo vino iz balon čaša kad su ispred njih prave čaše za bijelo vino?", "Ovo je sramota. Nazdravljaju bijelim vinom u čašama za crno... Pa Francuzima se valjda krv ledila u žilama...",  pitaju se danas neki komentatori na društvenim mrežama. 

"Ako pričamo o tim čašama, morali bismo znati koje vino su pili, kojeg je godišta vino. Ako je riječ o odležanom vinu, dakle primjerice o vinu starom pet, šest, sedam ili više godina, onda te čaše mogu doći u obzir. Međutim, ako je riječ o mladom vinu, onda su te čaše greška", rekao je za Index stručnjak za vina Tomislav Stiplošek.

"U pravilu, bijelo se vino uvijek pije iz malo užih čaša", naglašava Stiplošek.

Andrej Plenković sinoć je na svojim profilima na društvenim mrežama objavio fotografiju zagrebačkog restorana Gallo u kojem je večerao s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. 

Plenković i Macron na fotografiji su nazdravljali čašama bijelog vina dok su na stolu ispred njih stajali cvjetni aranžmani i bijele svijeće.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...