FRANCUSKI PREDSJEDNIK SE VRATIO KUĆI: Macron na Twitteru zahvalio "dragom Andreju i dragom Zoranu"...

Emmanuel Macron boravio je u četvrtak u prvom službenom posjetu nekog francuskog predsjednika Hrvatskoj, donijevši sa sobom na potpis dokumente o kupoprodaji Rafalea i novom strateškom partnerstvu i podršku Hrvatskoj za šengenski prostor.

  • Svijet

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 0

Francuski predsjednik Emmanuel Macron nakon odlaska iz Zagreba objavio je zahvalu na Twitteru.

"Hrvatski narode, dragi Andrej, dragi Zorane, hvala vam na vašoj dobrodošlici. Dijelimo istu viziju naše Evrope. Stvaraju je naše vrijednosti, otvorenost mediteranskog svijeta, posvećenost međunarodnoj sigurnosti. Nastavimo graditi zajedno", poručio je Macron. 

Au peuple croate, cher Andrej, cher Zoran, merci pour votre accueil. Nous partageons une même vision pour notre Europe. Elle est faite de valeurs, d'ouverture sur le monde méditerranéen, d'engagement en faveur de la sécurité internationale. Continuons à construire ensemble. pic.twitter.com/mUEkYjORlC

Podsjetimo, Emmanuel Macron boravio je u četvrtak u prvoj službenoj posjeti nekog francuskog predsjednika Hrvatskoj, donijevši sa sobom na potpis dokumente o kupoprodaji borbenih aviona Rafalea u vrijednosti od 1,1 milijardu eura.

Detaljnije o naglom poskupljenju francuskih aviona možete pročitati OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...