BIVŠI VISOKI PREDSTAVNIK U BiH WOLFGANG PETRITSCH: "Neprijatelji države BiH su unutrašnji neprijatelji"

"Moramo osloboditi BiH iz te luđačke košulje! Moramo se osloboditi etnoautoritativnog pristupa društvu", rekao je Petritsch.

  • Politika

  • 26. Nov. 2021  26. Nov. 2021

  • 3

Bivši visoki predstavnik u BiH Wolfgang Petritsch rekao je gostujući na Face televiziji da kada je upotrijebio metaforu luđačke košulje, rekao je da je zapravo Dejton spasio BiH i zaustavio rat, ali nije plan za uspješnu demokratsku BiH! "Pretvorio se u luđačku košulju", dodao je.

"Moramo osloboditi BiH iz te luđačke košulje! Moramo se osloboditi etnoautoritativnog pristupa društvu", rekao je Petritsch.

"Ne vjerujem da će doći do vojnih sukoba i rata; veća opasnost je što je BiH godinama oslabila već slabe državne institucije! Ono čega se bojim je da bi ova kriza ili neka sljedeća mogla dovesti do implozije BiH! Ne morate imati fizičko otcjepljenje; država će se urušiti! Ne vidim jedinstven razlog i uzrok trenutne situacije u BiH! Međunarodna zajednica je imala odgovornost da zaustavi rat, obnovi zemlju, vrati raseljene izbjeglice, da obnovi vladu… Neprijatelji države BiH su unutrašnji neprijatelji",  rekao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...