ŽELJKO KOMŠIĆ DIPLOMATAMA: “Zamolite ambasadore Francuske da ne govore kako su svi u BiH počinili genocide” (VIDEO)

Komšić je ovo rekao tokom govora na trećem panelu o temi "Moć perspektive: Zašto je članstvo u EU i dalje važno na Zapadnom Balkanu".

  • Mini market

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 9

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poručio je diplomatama tokom današnjeg obraćanja na Balkanskom integracijskom forumu u Podgorici da strani diplomati prestanu pred Bosancima i Hercegovcima govoriti da su svi počinili genocid.

"Molim Vas, zamolite ambasadore Francuske da ne govore u prisustvu Bosanaca i Hercegovaca kako su svi u BiH počinili genocid”,  kazao je Komšić.

Komšić je ovo rekao tokom govora na trećem panelu o temi "Moć perspektive: Zašto je članstvo u EU i dalje važno na Zapadnom Balkanu".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je u svom obraćanju komentarisao i ulogu međunarodne zajednice u okviru Izbornog zakona. Dotakao se i Berlinskiog procesa za koji je rekao da je zaokružen.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...