REKORDAN PAD LIRE: Erdogan naložio hitnu istragu

Lira je ove nedjelje pala na rekordno nizak nivo

  • Ekonomija

  • 27. Nov. 2021  27. Nov. 2021

  • 1

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan naredio je istragu o mogućoj manipulaciji domaćom valutom nakon što je lira ove sedmice naglo pala na rekordno nizak nivo u odnosu na dolar, javila je danas Anadolija.

Erdogan je zadužio Državni nadzorni savjet, agenciju za reviziju koja podnosi izvještaje Predsjedništvu, da identifikuje institucije koje su kupile velike količine deviza i utvrdi da li je došlo do bilo kakve manipulacije, prenio je Reuters.

Lira je ove nedjelje pala na rekordno nizak nivo nakon što je Erdogan obećao da će se držati politike ublažavanja kamatnih stopa.

Ove godine lira je izgubila čak 45 odsto vrijednosti, a oko polovinu u posljednje dvije nedjelje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...