MELIKA MAHMUTBEGOVIĆ, OTVORENO: "Ne postoji interes predsjednika FBiH da riješimo probleme..."

"Ključne ovlasti su imenovanje Vlade FBiH, imenovanje sudija Ustavnog suda, Komisije za vrijednosne papire i FERK," dodaje potpredsjednica Federacije BiH.

  • Politika

  • 29. Nov. 2021  29. Nov. 2021

  • 3

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović za "Rezime" kaže da ima dobru saradnju i sa predsjednikom i sa potpredsjednikom FBiH.

"Ali je evidentna činjenica da nakon završenih Opštih izbora, nakon što je HDZ bio nezadovoljan izborom člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, onda se odlučio da izvrši ucjenu ili blokadu implementacije izbornih rezultata na račun donošenja izmjena Izbornog zakona. Kao posljedica toga desilo se da postoji stari mandat i predsjednika i oba potpredsjednika, postoji blokada imenovanja Vlade FBiH, postoji blokada imenovanja sudija Ustavnog suda i blokada određenih zakona u Domu naroda koja nisu po volji HDZ-a."

Ističe da o problemima i rješenjima se razgovara sa predsjednikom FBiH Marinkom Čavarom.

"Ne postoji interes predsjednika da probleme razgolitimo i dogovorimo, nego postoje pisani akti mog kolege Milana Dunovića i mene vezano za sve ove zastoje koji su bili prisutni kod imenovanja. Moram napomenuti, kad je u pitanju predsjednik i dva potpredsjednika, šta su to ovlasti po Ustavu, kad su u pitanju imenovanja. Ključne ovlasti su imenovanje Vlade FBiH, imenovanje sudija Ustavnog suda, Komisije za vrijednosne papire i FERK."

(federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...