ZAVRŠEN PROTEST U SARAJEVU; SINDIKALISTI PORUČILI: “Dovest ćemo 10.000 ljudi ako nam se ne ispune zahtjevi”

Sa protesta je poručeno da ukoliko se ne ispune zahtjevi radnika stupaju u generalni štrajk.

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 1

Sindikalisti javnih institucija i preduzeća u Kantonu Sarajevo protestirali su danas ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo jer tvrde da vlast nije ispunila njihove zahtjeve.

Na protestu koji je prije nekoliko trenutaka završen, predstavnici i članovi osam sindikata iskazali su svoje nezadovoljstvo jer Vlada KS u nacrtu budžeta Kantona Sarajevo za narednu godinu, a koji iznosi 1.101.295.480 KM, nije planirala povećanje osnovice za obračun plata radnika.

Sa protesta je poručeno da ukoliko se ne ispune zahtjevi radnika stupaju u generalni štrajk. Također, najavljuju nove proteste na koje će, kako su kazali organizatori, dovesti 10.000 ljudi, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...