FAHRUDIN RADONČIĆ NAKON SASTANKA: "Nisam pesimista, ali nemam ni radosne vijesti" (FOTO)

Kako javlja reporter “Slobodne Bosne”, Bakir Izetbegović je kratko napustio sastanak i ponovo se vratio.

  • Vijesti

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 24

Nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Uredu za Evropu i Euroaziju Matthewom Palmerom, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić se obratio novinarima.

Na pitanje novinarke N1 o rezultatima sastanka sa Palmerom Radončić je rekao.

"Međunarodni medijatori ulažu velike napore da dođe do zajedničkog rješenja. Ne želim da budem pesimista ali i nemam nikakve radosne vijesti da su se stavovi uslovno rečeno hrvatskog i bošnjačkog bloka približili. Imamo previše kompliciranu situaciju u FBiH, ne treba biti veliki entuzijasta da se tako velike, teške teme koje traju desetak godina mogu završiti za nekoliko sastanka. Ono što je važno je da gospodin Izetbegović i gospodin Čović ulažu maksimalne napore da do kompromisa dođe. Taj kompromis je još daleko. Ja i dalje zagovaram indirektan način izbora članova Predsjedništva BiH, da se to radi u Parlamentu BiH ne bi bilo plivajućih niti distrikta niti kantona, izbjegli bismo aluzije na treći entitet. Pregovori još traju i treba navijati da oni uspiju", rekao je Radončić.

Podsjećamo, od jutros u zgradi Delegacije Evropske unije traju pregovori bh. političara i predstavnika međunarodne zajednice o izmjenama Izbornog zakona BiH. 

U zgradu Delegacije EU-a na Skenderiji prvo su stigli predsjednici SDA i HDZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović, a kasnije se pridružio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Kako javlja reporter “Slobodne Bosne”, Bakir Izetbegović je kratko napustio sastanak i ponovo se vratio.

N1/SB

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...