"HANUKA NA RADOST": Kardinal Puljić čestitao praznik svim Jevrejima u BiH

Kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH Jakobu Finciju te svim Jevrejima.

  • Društvo

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 0

Povodom praznika Hanuke kojeg Jevreji proslavljaju od 28. novembra do 6. decembra, vrhbosanski nadbiskup mitropolita i predsjednik BK-a BiH kardinal Vinko Puljić uputio je čestitku predsjedniku Jevrejske zajednice u BiH  Jakobu Finciju te svim Jevrejima. 

Poruku kardinala prenosimo u cijelosti:

"Ovih dana vi Jevreji slavite Hanuku, te će svaki dan, kroz osam dana, biti upaljena jedna svijeća - simbol vjere i svjetla u životu. Zato Vama osobno kao i cijeloj Jevrejskoj zajednici upućujem najiskrenije čestitke riječima:  "Hanuka na radost!"

Dok Vam upućujem čestitku da vam Hanuka bude sretna ujedno želim da naše zajedničko paljenje svijeća, kod nas katolika adventske svijeće, a kod Vas prigodom blagdana Hanuka, probudi izraze naše postojane nade da gradimo budućnost s Bogom", navodi se u čestitci kardinala Puljića. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...