KO TO TAMO TJERA: "Bit će haosa na ulicama Srbije"; "Bit će poprskani ljubičastom bojom svi koji krenu"

Nakon najava da će se ponovo organizirati blokade puteva širom Srbije, beogradski mediji navode da će biti "haosa" jer su im se javili građani koji se tome protive.

  • Regija

  • 30. Nov. 2021  30. Nov. 2021

  • 3

Inicijativa "Kreni-pokreni" najavila je da će u subotu blokirati auto-puteve širom Srbije tokom protesta, ali list "Kurir" navodi da je u njihovu redakciju stigla najava udruženja "Lila revolucija", iz koje najavljuju da će farbom obilježavati sva kola koja budu učestvovala u blokadi.

"Udruženje građanki 'Lila revolucija' poziva građane i građanke koji se protive nasilju manjine nad većinom, da u subotu 4.decembra 'naoružani' kanticama ljubičaste farbe dođu i obeleže sve automobile koji pokušaju da blokiraju saobraćaj. Članice udruženja pozivaju na ovaj način građane da na nenasilan način građanima Srbije pokažu one koji im ugrožavaju osnovna ljudska prava", navodno stoji u dopisu ovog udruženja, kojeg je prenio spomenuti beogradski tabloid.

To bi, međutim, značilo da će situacija biti napetija nego na protestima koji su održani proteklog vikenda.

"Postoji realna bojazan da se ponovi, a možda čak desi i ozbiljnija situacija od one minulog vikenda kada je tokom protesta u nekoliko gradova Srbije manjina terorisala većinu, a sve je proteklo i uz fizičke sukobe", naveo je list Kurir. I beogradski list "Blic" prenio je da postoji mogućnost sukoba na ulicama gradova. Pozivajući se na list "Informer", "Blic" je prenio da se za subotu sprema kontraprotest.

Svakome ko imalo prati beogradske medije jasno je da je "Lila revolucija" nastala u Vučićevoj propagandno-nasilničko mašineriji. Zar sama riječ "obilježavanje" ne asocira na najmračnije dane čovječanstva?

Ali, da će biti problema 4. decembra, i to velikih, sada je već sasvim izvjesno.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...