UZ PODRŠKU MUP-a I HELIKOPTERSKOG SERVISA REPUBLIKE SRPSKE: Na Jahorini održana pokazna vježba spašavanja...

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić poručio je da će se svi u toku nove zimske sezone osjećati sigurno jer sada postoji i nova organizaciona jedinica - Policijska stanica Jahorina, koja će dati dodatni doprinositi bezbjednosti svih gostiju na Jahorini.

  • Društvo

  • 02. Dec. 2021  02. Dec. 2021

  • 0

Na Jahorini je u srijedu održana pokazna vježba spašavanja, evakuacije povređenog skijaša u slučaju vanrednih situacija.

U vježbi su pored Olimpijskog centra Jahorina, učestvovali Općina Pale sa službom civilne zaštite, Helikopterski servis, Teritorijalna vatrogasna jedinica grada Istočno Sarajevo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS (PS Pale, PU I.Sarajevo i žandarmerija), Dom zdravlja Pale i Crveni krst RS.

Tehnički direktor Olimpijskog centra Jahorina Bojan Čupović kazao je medijima da imaju odličnu saradnju sa svim subjektima te da je vježba protekla uspješno.

"Svi zajedno funkcioniramo kao tim i ova vježba je pokazala da smo spremni odgovoriti i na nepredviđene situacije. Jahorina je spremna da dočeka novu zimsku sezonu i bezbjednost gostiju je na prvom mjestu i na najvišem nivou. Pripreme za ovu zimsku sezonu bile su intenzivnije nego ikada, iza nas je veoma radan i naporan period", kazao je Čupović.

Istakao je da osim što su uspješno realizirali čak 20 velikih infrastrukturnih projekata za zimsku sezonu 2021/22. povećane su i sigurnosne mjere.

"U potpunosti smo spremni i za funkioniranje u uslovima pandemije virusa Covid-19 i primjenjivat ćemo sve mjere sa ciljem zaštite naših gostiju. Sa zadovoljstvom mogu reći i da smo danas pokrenuli skijanje na Jahorini, ski staze su dobro pripremljene zahvaljujući sistemu osnježavanja ali i snijegu koji je padao prethodnih dana. U narednim danima nas očekuje i zvanična ceremonija otvaranja sezone, gastro festival Ćevap, fest ali i koncerti poznatih zvijezda", kazao je Čupović.

Zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić poručio je da će se svi u toku nove zimske sezone osjećati sigurno jer sada postoji i nova organizaciona jedinica - Policijska stanica Jahorina, koja će dati dodatni doprinositi bezbjednosti svih gostiju na Jahorini, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...