TRIVIĆKA ŽALI DODIKA: "Ne vjerujem da on u svojoj glavi može da zamisli da ode s vlasti..." (VIDEO)

(...) ali u to ne bi trebalo da uvlači Republiku Srpsku, narod, da rizikuje neke stvari da bi se on politički održao."

  • Politika

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 1

"Rekla sam gospodinu Dodiku da ga pratim 20 godina i da ga 20 godina žalim u kontekstu mijenjanja njegovih političkih stavova, jer nikada nije imao jasan put gdje ide", kazala je potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić.

"On je malo američki čovjek, malo ruski, malo hrvatski, ali nikada nije radio isključivo za srpske nacionalne interese, što bih očekivala od jednog srpskog predstavnika", dodala je ona.

"Mislim", kaže ona, "da je njegova politika pogrešna za Republiku Srpsku, da je rizična, usmjerena samo na njegov lični rast i razvoj."

"Ne vjerujem da on u svojoj glavi može da zamisli da ode s vlasti, ali u to ne bi trebalo da uvlači Republiku Srpsku, narod, da rizikuje neke stvari da bi se on politički održao", istakla je Trivićeva u intervjuu za Euro Blic.

"Za sve ovo mandata u Predsjedništvu BiH nisam vidjela konkretne rezultate da je Dodik štito interese Republike Srpske", ističe poslanik PDP-a u NSRS.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...