DRAGAN MEKTIĆ ŠOKIRAN: "Ne mogu da vjerujem da se Dodik sastao sa Putinom, i da ne postoji ni jedna fotografija"

"Ispunjeni su svi formalni i pravni razlozi da BiH dobije poziv u NATO", smatra Dragan Mektić.

  • Politika

  • 03. Dec. 2021  03. Dec. 2021

  • 0

"Ne mogu da povjerujem da nije bio, a ne mogu ni da povjerujem da je bio! Čini mi se da se u Moskvi sastao sa nekim nebitnim", sumnja bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić u Dodikov sastanak sa Vladimirom Putinom.

"Država nam nije sigurna, jer imamo nestabilnu, komplikovanu i neizvjesnu političku situaciju! Slanje Piča je i poruka i konkretni zadatak! Izaslanik koji dolazi u maršalskoj uniformi šalje poruku: 'Koliko god mi govorili da rat nije moguć, postoji mogućnost da situacija može da eskalira!'

"Ispunjeni su svi formalni i pravni razlozi da BiH dobije poziv u NATO", smatra Dragan Mektić, koji je o tome govorio u večerašnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.

Neizostavno, dotakao se i Milorada Dodika, a konkretno njegovog posljednjeg sastanka na Vladimirom Putinom, a u kontekstu onoga što je sedmicama ranije pompezno najavljivao u medijima.

"Prosto ne mogu da vjerujem da se Dodik sastao sa Putinom i da ne postoji ni jedna jedina fotografija njihovog susreta! Narodu je petnaest dana najavljivao sastanak sa Putinom, a onda ne kaže ni jednu jedinu rečenicu o sastanku! Ne mogu da povjerujem da nije bio, a ne mogu ni da povjerujem da je bio! Čini mi se da se u Moskvi sastao sa nekim nebitnim! Dodik posjetu koristi za marketing",  ističe Mektić.

Dodaje: "Bio je i Vučić kod Putina, ali se sve zna o tom sastanku! Ako se Dodik nije sastao sa Putinom, onda je rekao ono što on misli! Dodik će ići u posebne sjednice NSRS-a"!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...