POČELA IZBORNA ŠUTNJA: Sutra lokalni izbori u Crnoj Gori, u izbornoj trci na Cetinju bit će...

...Građanski pokret (GP) URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Demokratska Crna Gora i koalicija Socijaldemokrate (SD) – Liberalna partija.

  • Regija

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 0

Prema podacima općinskih izbornih komisija, pravo glasa ima ukupno više od 26,8 hiljada građana.

Počela je izborna šutnja u Crnoj Gori uoči Lokalnih izbora koji će biti održani u nedjelju na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

Prema podacima općinskih izbornih komisija, pravo glasa ima ukupno više od 26,8 hiljada građana, piše Antena M.

Na Cetinju je potvrđeno osam izbornih lista, a glasačko pravo ima 13.753 birača.

Na izborima u Prijestonici učestvovat će Stara garda LSCG, Ekološka Knjaževina Stara Crna Gora, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP) i građani.

U izbornoj trci na Cetinju bit će Građanski pokret (GP) URA, Socijalistička narodna partija (SNP), Demokratska Crna Gora i koalicija Socijaldemokrate (SD) – Liberalna partija.

U Mojkovcu će učestvovati šest izbornih lista Ujedinjena Crna Gora-Ujedinjeni Mojkovac, Ne damo Mojkovac, koalicija DPS-SD-LP, Demokrate, GP URA i Za budućnost Mojkovca.

Glasačko pravo u Mojkovcu ima 6.814 birača.

Sedam izbornih lista učestvovat će na izborima u Petnjici, na kojima pravo glasa ima 6.264 birača.

U Petnjici su na glasačkom listiću Stranka Pravde i pomirenja, SDP, Socijaldemokrate, Bošnjačka stranka, DPS, Demokrate, SNP.

Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 20 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...