EVO KAKO RADI VUČIĆEVA FABRIKA LAŽI: Srbijanska političarka objavila Viber prepiske režimskih novinara

Na Viber prepiskama je vidljivo kako se, navodno, od novinara sa terena traži da šalju materijal koji bi mogao "ocrniti" demonstrante i prikazati ih kao rušitelje.

  • Regija

  • 04. Dec. 2021  04. Dec. 2021

  • 2

Marinika Tepić, potpredsjednica Stranke slobode i prava, jedne od opozicionih stranaka u Srbiji, objavila je na svom Twitter nalogu prepiske u kojima, navodno, učestvuju novinari i urednici portala bliskih vladajućim strankama u ovoj zemlji.

Tepić je, uz fotografije navodne Viber prepiske, objavila poruku "Evo kako radi Vučićeva fabrika laži".

"Prepiska novinara Srpskog telegrafa i njihovog portala Republika sa direktivama kako da 'hvataju' ljude koji nas psuju na protestu i druge prljavštine i panika zašto toga nema",  napisala je Tepić na Twitteru.

Na Viber prepiskama je vidljivo kako se, navodno, od novinara sa terena traži da šalju materijal koji bi mogao "ocrniti" demonstrante i prikazati ih kao rušitelje.

"Prestanite slati stvari koje nismo dogovorili. Mislim da vam četvrti put pišem, trebaju nam maltretirani ljudi, nasilni demonstranti, bahatost ovih što protestuju i takve stvari, navodi se u jednoj od poruka.

U drugoj poruci napisano je kako je potrebno vidjeti da li su demonstranti iza sebe ostavili smeće, limenke od piva ili slične stvari.

Autentičnost ovih poruka nije službeno potvrđena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...