OGLASILA SE I AMBASADA SAD-a U BiH: "Zahvalni smo Bobu Doleu na jačanju veza sa BiH"

Dugogodišnji republikanski senator iz Kanzasa bio je predsjednički kandidat svoje stranke 1996, ali nije uspio protiv demokrata Billa Clintona.

  • Mini market

  • 05. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 0

Nakon vijesti o smrti bivšeg američkog senatora i predsjedničkog kandidata Boba Dolea, oglasili su se iz Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Preko zvaničnog profila na Facebooku poručili su:

"S dubokim žaljenjem primili smo vijest o smrti bivšeg senatora, veterana Drugog svjetskog rata i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine Boba Dolea. Zauvijek smo mu zahvalni na njegovom predanom radu na jačanju veza između SAD-a i BiH i pomaganju u izgradnji prosperitetnije budućnosti za sve u ovoj zemlji", navode iz Američke ambasade u BiH.

Dugogodišnji republikanski senator iz Kanzasa bio je predsjednički kandidat svoje stranke 1996, ali nije uspio protiv demokrata Billa Clintona.

Dole je prošao klasični američki put od siromaštva Velike depresije 30-tih godina prošlog stoljeća, kroz Drugi svjetski rat do hodnika američkih institucija vlasti.

Dole je Bosnu i Hercegovinu posjetio nakon rata, tačnije 1997. godine kada je poslao poruku kako se Bosni i Hercegovini mora obezbijediti stabilan i pravedan mir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...