VUKANOVIĆ UZDRMAO REPUBLIKU SRPSKU: "Željka podebljala Đokića i POTVRDILA KAPITULACIJU!"

Poslanik u NSRS-u Nebojša Vukanović u svom posljednjem blogu osvrnuo se na izjave predsjednice RS-a Željke Cvijanović za izraelski list "Haretz". Njegov blog prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 06. Dec. 2021  06. Dec. 2021

  • 3

Piše: NEBOJŠA VUKANOVIĆ

Da je vidljiv zaokret režima i nova kapitulacija pred strancima, prijetnjama sankcijama, ultimativnim zahtjevima predstavnika međunarodne zajednice da se odustane od najavljenog reosnivanja Vojske Republike Srpske, Carina, Granične policije i drugih institucija koje je Republika Srpska imala u izvornom Dejtonu 1995. godine, pokazao je i intervju koji je Željka Cvijanović dala u dalekom Izraelu, misleći da će tako sakriti kapitulaciju.

Ipak, svako ko iole prati dešavanja svjestan je da zaokret i izjave nisu slučajni, i da je Željka samo "podebljala" nedavni istup ministra Đokić dr Petra, koji je priznao tzv. Inckov zakon i tvrdnje da je Vojska Republike Srpske počinila genocid u Srebrenici!

Željka je ciljano dala intervju i gotovo ponovila stavove Petra Đokića, što pokazuje da im je Dodik jasno rekao šta treba da kažu, a ciljna grupa bili su ambasadori članica PIK-a u Sarajevu, kojima je odmah proslijeđena izjava kako bi se dalo do znanja da se odustaje od radikalnih koraka i jednostranih poteza.

Željka je naivno mislila da će intervju u dalekom Izraelu ostati bez velikog odjeka u domaćoj javnosti, te da neće biti većih posljedica jer građani neće biti svjesni licemjerne dvolične politike, da se jedno priča i radi strancima a drugo naivnim pristalicama i građanima Srpske, ali je plan propao jer su na vrijeme demaskirani.

Željka, kao i Đokić, izjavila je da sadržaj tzv. Inckovog zakona, nije sporan, iako je njegovo nametanje izazvalo krizu, te da ona, Dodik i ostali čelnici Republike Srpske priznaju i ne poriču da se u Srebrenici dogodio genocid. Sve je jasno, kapitulacija je potpisana, Dodik i njegove marionete i dalje ponizno puze pred strancima, izvršavaju svako naređenje i čine veleizdaju jer se igraju sudbinom Republike Srpske i njenih građana, a domaćoj javnosti pričaju lažne priče o patriotizmu i borbi za napaćeno srpstvo.

Zbog toga večeras (polu) Hrvatica Željka gostuje na RTRS-u da bi pokušala da se opere u javnosti od šokantnog intervjua u Izraelu, kao što je Dodik sa istim ciljem u istoj emisiji Aktuelno na RTRS-u gostovao sinoć. Samo u posljednjih 7 dana imao je čak četiri gostovanja u udarnim terminima na RTRS-u i ATV-u, ali medijski pritisak i česta pojavljivanja ne daju rezultat.

Sve im je uzalud, veleizdaja i kapitulacija se ne mogu prikriti, a sve će se do kraja ogoliti na Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja bi trebalo da se održi ove sedmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...