ĆUFTE U LISNATOM TIJESTU: Zapecite meso u hrskavoj korici, a preko stavite rendani sir koji se topi (VIDEO)

Kombinacija kojoj ćete se često vraćati kada jednom probate.

  • Gastro

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Od gotovog lisnatog tijesta i mljevenog mesa napravite potpuno drugačije ćufte.

Ćufte u paradajz sosu ili zapečene u rerni u bijelom sosu pravite često, a sada isprobajte da ih napravite u lisnatom tijestu.

Od sastojaka koje uglavnom imate u špajzu napravite ćufte koje ćete staviti u tijesto, a zatim posuti sirom. Kada se zapeku dobijete hrskavo tijesto, a onda presječete i imate mekano meso i sir koji se topi. Kombinacija kojoj ćete se često vraćati kada jednom probate.

Sastojci:

300 g lisnatog tijesta

25 ml paradajz sosa

250 g mljevenog junećeg mesa

crni luk

2 jaja

25 g prezli

50 g tvrdog sira

Priprema:

U mljeveno meso dodajte prezle, so, biber, jaje i sjeckani crni luk! Sve to lijepo sjedinite! Nauljite ruke i napravite ćufte! Lisnato tijesto razvucite, pa sa pobrašnjenom čašom napravite kružne oblike! Zatim uzmite manju čašu i u nekoliko krugova utisnite manju, treba da dobijete oblik prstena! Pleh obložite pek papirom, pa poredajte pune krugove tijesta! Premažite umućenim jajetom, pa stavite prsten od tijesta, premažite jajetom, pa stavite još jedan! Unutra sipajte kašičicu paradajz sosa, pa preko ćufte! Tako sve poredajte, pa premažite tijesto jajetom i preko mesa stavite rendani sir! Pecite na 180°C oko 25 minuta, prenosi Hayat!

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...