VODITELJ HRT-a NAPRAVIO LAPSUS U PRILOGU O GENOCIDU U SREBRENICI: "B.a.B.e i kučk.."

Prilog je najavio Đurica Drobac, a potkrao mu se i jedan mali lapsus.

  • Regija

  • 08. Dec. 2021  08. Dec. 2021

  • 0

Dnevnik HRT-a objavio je vijest o pismu udruženja koja su reagovala na izjave predsjednika Zorana Milanovića o genocidu u Srebrenici i ubistvu srpske porodice Zec u Zagrebu 1991. godine.

Prilog je najavio Đurica Drobac, a potkrao mu se i jedan mali lapsus, ali brzo se ispravio.

"Osamnaest udruženja za ljudska prava među kojima su Centar za mirovne studije, Gong, Documenta, B.a.B.e i kučk...", rekao je voditelj prije nego što se ispravio i rekao 'Kuća ljudskih prava Zagreb'.

Iz ovih udruženja u istu rečenicu spomenule su Franju Tuđmana i osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Milanoviću su poručili da je "prešao na mračnu stranu",  jer umjesto da brani temeljna ljudska prava i slobode sve više postaje govornik s rigidnim nacionalističkim programom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...