JUSUF NURKIĆ POSLAO VRLO JASNU PORUKU: "Ne dirajte u bol Srebrenice!"

Otvorite oči i glasno progovorite ko su ti među nama koji diraju u najljuće rane, napisao je Nurkić.

  • Sport

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić se svakodnevno trudi širiti istinu o srebreničkom genocidu, a danas je još jednom poslao poruku na svoj način.

Nurkić je prije nekoliko sati završio duel u Oaklandu u kojem je njegov Portland izgubio od Golden State Warriorsa, a na susret je došao u majici posvećenoj srebreničkom genocidu.

"U ime Allaha, Milosnog, Samilosnog. Molimo Svemogućeg Allaha neka tuga postane nada, neka osveta bude pravda. Neka majčina suza bude molitva: Da se nikome nikad ne ponovi Srebrenica!", pisalo je na majici na engleskom jeziku.

Ne dirajte u bol Srebrenice! Ako im pustimo da i dalje rade ovo što rade onda nije do njih već do nas. Otvorite oči i glasno progovorite ko su ti među nama koji diraju u najljuće rane. #SrebrenicaGenocide

Objavljuje Jusuf Nurkić-BosnianBeast23Četvrtak, 9. prosinca 2021.

Nakon meča je na Facebooku i poslao snažnu poruku. "Ne dirajte u bol Srebrenice! Ako im pustimo da i dalje rade ovo što rade, onda nije do njih, već do nas. Otvorite oči i glasno progovorite ko su ti među nama koji diraju u najljuće rane!", poručio je Nurkić. Nurkićeva objava na Facebooku je vrlo vjerovatno reakcija na izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića koji je proteklih dana na razne načine omalovažavao i relativizirao srebrenički genocid.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...