SPEKTAKL ZA KRAJ GRUPNE FAZE LIGE PRVAKA: Sjajnom igrom u gostima Villarreal izborio posljednje mjesto u osmini finala (VIDEO)

ATALANTA - VILLARREAL 2:3 Villarreal izborio posljednje mjesto u osmini finala LP-a

  • Sport

  • 09. Dec. 2021  09. Dec. 2021

  • 0

U direktnom dvoboju za zadnje slobodno mjesto u osmini finala Lige prvaka Villarreal je u Bergamu pobijedio Atalantu 3:2. Dva je pogotka zabio Arnaut Danjuma, a jedan Etienne Capoue, dok su poraz ublažili Ruslan Malinovski i Duvan Zapata.

Villarreal vodio 3:0

Poveli su gosti već u trećoj minuti kada je Atalanta izgubila loptu na sredini terena. Parejo je jednostavnim dodavanjem pronašao Danjumu, odbrana domaćih olako je ispala i Nizozemac je zadržao mirnoću pred golmanom Mussom. Na 2:0 je u 42. minuti povisio Capoue. Snažnim je udarcem okrunio lijepu akciju Villarreala po desnoj strani.

Gasperini je napravio dvije promjene na poluvremenu, uveo je Djimsitija i Malinovskog. Ni izmjene mu isprva nisu donijele željeni učinak te je u 51. minuti Villarreal otišao na velikih 3:0. Moreno se driblingom riješio čuvara i dodao Danjumi, a on je iskoristio zicer koji mu je servirao španski reprezentativac.

Atalanta uspjela zakomplicirati situaciju

Malinovski je u 71. minuti ipak zabio. Maehle mu je odigrao povratnu loptu, šutirao je s nešto više od 16 metara, a lopta je od bloka promijenila smjer i prevarila golmana Rullija.

Atalanta se vratila u utakmicu u 80. minuti. Iličić je izbacio Zapatu oči u oči s golmanom i Kolumbijac nije pogriješio. Ipak, ekipi iz Bergama za prolazak je trebala pobjeda te nije uspjela napraviti senzacionalan preokret, a Villarreal je postao 16. ekipa u osmini finala Lige prvaka. Atalanta će u šesnaestinu finala Europa lige.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...