UREDNIK PORTALA POLITIČKI.BA: "Dodik bi da u nekakvoj tvorevini vlada do kraja života"

Ono što trenutno radi Milorad Dodik i Narodna skupština bh. entiteta RS je klasični državni udar i pokušaj secesije, smatra Numanović.

  • Mini market

  • 10. Dec. 2021  10. Dec. 2021

  • 0

Politička i diplomatska trgovina. Podjela države. Otimanje nadležnosti. Prijetnje stabilnosti Zapadnom Balkanu. O ovome u "Rezimeu" je govorio Sead Numanović, urednik portala Politicki.ba.

Ono što trenutno radi Milorad Dodik i Narodna skupština bh. entiteta RS je klasični državni udar i pokušaj secesije, smatra Numanović.

“Ovo je nešto na čemu je Milorad Dodik radio godinama, i on je osigurao sve moguće mehanizme koje je imao na raspolaganju da nema prepreka na ovom putu. Posebno je snažno lobirao u zapadnim i istočnim političkim krugovima, a u institucijama Bosne i Hercegovine je posijao svoje kadrove koji mu na neki način pokušavaju osigurati zaleđInu. Institucije Bosne i Hercegovine su sistemske takve da su slabe i on je iskoristio sve te nedostatke. Iskoristio je i trenutnu pasivnost”, ističe Numanović.

Ovo je predizborna kampanja SNSD-a koja traje već 15 godina. Ima istine da Dodik sada na ovaj način pokušava osigurati sebi još jedan, možda posljednji mandat, ocjenjuje Numanović, ali to je nebitno, dodaje.

“Politika koju on vodi je tu. On je već prije 15 godina posijao to sjeme zla s najavama da će entitet RS postati nezavisna država i sve ovo što sada priča i radi u stvari je to. On s vremena na vrijeme koristi neke mehanizme prikrivanja tih svojih aktivnosti, ali konačno njegovo političko opredjeljenje je da on bude na vlasti do kraja života u nečemu što bi bilo nekakva samostalna tvorevina”, smatra Numanović.

(Federalna.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...