OŠTRA REAKCIJA IZ NEW YORKA: "Amerika je na potezu. Nema više razgovarat ćemo sa gospodinom Dodikom jer je član Predsjedništva. On je obični rušitelj Bosne i Hercegovine..."

Ne stišavaju se reakcije nakon glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

  • Mini market

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 13

Erol Avdović, bh. novinar koji decenijama izvještava iz sjedišta Ujedinjenih nacija osvnuo se na usvajanje Zaključaka u vezi sa informacijama o prijenosu nadležnosti.

"Dayton je ugovor. Kad se ugovor ne poštuje onda onaj koji ga krši snosi legalne posljedice. Slijedi - Restitucio In Integrum - povratak na pređašnje stanje. Republika - prava, građanska i inkluzivna. A ne kvazi para, i ne nacionalno ekskluzivna. Ne ide to više tako", poručio je Avdović, te dodao:

"Amerika je na potezu. Nema više razgovarat ćemo sa gospodinom Dodikom jer je član Predsjedništva. On je obični rušitelj Bosne i Hercegovine.

Dodik kaže baš ga briga za američke sankcije?! Sankcije još nisu ni krenule prema Bosni i Hercegovini, a u Narodnoj skupštini RS pravo rasulo; političke konsekvence su čak i veće od finasijskih. Egzil u Moskvi. Karta u jednom smjeru", poručio je Avdović. Podsjetimo, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Informaciju o prijenosu nadležnosti sa Republike Srpske na nivo BiH i zadužila Vladu Republike Srpske da u roku do šest mjeseci uputi na razmatranje i usvajanje u Narodnu skupštinu Republike Srpske zakone i druge propise koji će omogućiti nesmetano funkcionisanje Republike Srpske.

Zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prijenos nadležnosti sa Republike Srpske na institucije BiH neće se primjenjivati na teritoriji Republike Srpske od dana stupanja na snagu zakona i drugih propisa iz tačke 2. ovih zaključaka, navodi se u dokumentima NSRS.

Više možete pročitati OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...