U HRVATSKOJ PONOVO VELIČAJU RATNE ZLOČINCE: Mural Slobodana Praljka osvanuo u zagrebačkom naselju

Kako smo tada izvijestili, mural je obrisao HEP i to na temelju prijave predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Tomislava Vukoje iz koalicije koju predvodi stranka Možemo!

  • Regija

  • 11. Dec. 2021  11. Dec. 2021

  • 4

Krajem oktobra u zagrebačkom naselju Lanište organizovan je protest, nakon što je s trafostanice obrisan mural posvećen Domovinskom ratu i žrtvi Vukovara.

Kako smo tada izvijestili, mural je obrisao HEP i to na temelju prijave predsjednika Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Tomislava Vukoje iz koalicije koju predvodi stranka Možemo!, dok je zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Koralet tada izvijestio da ga je HEP prebojao, jer su nacrtani bez njihove dozvole.

Mural je ponovno nacrtan uz ekspresnu dozvolu koja je stigla iz HEP-a, a mural nije bio sporan samo zbog toga što nije imao dozvolu, već je na jednoj strani trafostanice bio nacrtan grafit na kojem se nalazio osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak s porukom "Heroj, a ne zločinac".

Mjesec i po dana nakon ovog događaja, kako otkriva portal Direktno, ponovno je nacrtan grafit posvećen zločincu Praljku, ovaj put s drugom porukom.

"Čast i ponos",  piše na muralu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...