ŠPANIJA BRUJI O LUKI MODRIĆU: "Nije ga imao ko zaustaviti, čak ni aktuelni prvak koji je bio dotučen..."

Španci također navode kako Modrić nije samo diktirao igrom 'kraljeva' već i čitavom utakmicom.

  • Sport

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 0

Veznjak Real Madrida Luka Modrić odigrao je maestralnu utakmicu protiv gradskog rivala Atletico Madrida u kojoj su 'Kraljevi' slavili pobjedu 2:0. Njegovu igru posebno je nahvalilo najveći sportski list u Španiji.

Popularna Marca piše kako je Luka odigrao doktorski, u napadu i u odbrani. Kada je prekinuo akciju Atletica i započeo novu za pogodak, to je bila samo jedna od mnogobrojnih situacija kada je zaustavio goste, Modrić je pravi primjer totalnog nogometaša.

Španci također navode kako Modrić nije samo diktirao igrom 'kraljeva' već i čitavom utakmicom.

"Lidera nije imao ko zaustaviti, čak niti aktuelni prvak koji je bio dotučen, a za to je zaslužan vladar terena Luka Modrić, on vodi Real na svim frontovima, odbrana, napad, s loptom ili bez nje", piše Marca, te nastavlja priču:

"Atletico se borio, ali nije mogao protiv Luke. Presudio je prvaku, vladao je čitavim terenom kojeg je preorao onako kako je on to htio. Nekoliko njegovih akcija bile su prave ekshibicije koje su dizale Bernabeu na noge, neponovljiv igrač."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...