GRLIĆ RADMAN SE SUPROTSTAVIO NJEMAČKOJ: "Hrvatska se zauzima za dijalog!"

“Niko nije inzistirao na sankcijama u nekakvom većinskom formatu u smislu da su se sve zemlje suglasile. To je bilo više ispitivanje terena, mišljenja i raspoloženja država članica”, rekao je Grlić Radman.

  • Regija

  • 13. Dec. 2021  13. Dec. 2021

  • 6

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je sumnju da će se unutar EU-a postići saglasnost oko uvođenja sankcija protiv Milorada Dodika, za što se zauzela nova njemačka ministrica Annalena Baerbock, prenose hrvatski mediji. 

“Hrvatska se zauzima za dijalog, nama je u interesu inzistirati na dijalogu, uvjeriti sve lidere da je nužno Bosnu i Hercegovinu promatrati i doživjeti kao suverenu i cjelovitu zemlju i da nema prostora za bilo kakav separatizam”, rekao je Grlić Radman.

Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock, koja je u ponedjeljak prvi put učestvovala na Vijeću za vanjske poslove EU-a, izjavila je da su “napori na razbijanju BiH neprihvatljivi i da je lobirala da se postojeći režim sankcija koristi i protiv Milorada Dodika”. Ministar Grlić Radman kaže da je to bilo više ispitivanje terena i testiranje raspoloženja država članica.

“Niko nije inzistirao na sankcijama u nekakvom većinskom formatu u smislu da su se sve zemlje suglasile. To je bilo više ispitivanje terena, mišljenja i raspoloženja država članica”, rekao je Grlić Radman.

Grlić Radman je rekao da je na marginama ministarskog sastanka imao susret s njemačkom kolegicom s kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima i o zapadnom Balkanu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...