JEDNA OSOBA POGINULA, TRI U KRITIČNOM STANJU: Nakon fatalne saobraćajne nesreće taksi prijevoznik obustavio korištenje vozila kompanije...

U nesreći je jedna osoba poginula, rekla su dva izvora, dok se od osobe bliske istrazi saznaje da je povrijeđeno dvadeset osoba, od kojih su tri u kritičnom stanju.

  • Hronika

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 0

Vodeći pariski taksi prijevoznik G7 obustavio je korištenje vozila Tesla Model 3 pošto je jedno od vozila prošlog vikenda sudjelovalo u nesreći s poginulom osobom i više povrijeđenih.

Nesreća se dogodila u subotu navečer kad je jedan od taksista vozio izvan službe svoju porodicu u restoran, rekao je zamjenik izvršnog direktora Yann Ricordel.

Prema pisanju francuskih medija, vozilo je naletjelo na biciklistu i troje pješaka i potom udarilo u kombi. U nesreći je jedna osoba poginula, rekla su dva izvora, dok se od osobe bliske istrazi saznaje da je povrijeđeno dvadeset osoba, od kojih su tri u kritičnom stanju.

Taksi kompanija izvijestila je da će obustaviti korištenje 37 automobila Tesla Model 3 iz voznog parka do završetka policijske istrage.

Tesla je u ponedjeljak objavio kako je početna istraga isključila tehničku grešku na vozilu dok vozač tvrdi da je pokušao zakočiti, ali je vozilo ubrzalo. Zasad je nejasno u kojem je modu vožnje bilo automobil, odnosno je li bio uključen autopilot.

Gradonačelnik 13. pariske četvrti Jerome Coumet objavio je na Twitteru da prvi elementi istrage ukazuju da je vozilo imalo poteškoće s akceleratorom.

Ricordel je zaključio da imaju dva različita pogleda na događaj pa će do završetka istrage zadržati obustavu korištenja kao sigurnosnu mjeru za vozače, korisnike i druge sudionike u saobraćaju.

G7 jedna je od najvećih pariskih taksi kompanija koja povezuje 9.000 nezavisnih vozača. Polovica voznog parka te kompanije čine električna ili hibridna vozila a cilj je sto posto do 2027.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...