KOMŠIĆ OŠTRO OSUDIO SRAMOTNI ČIN U GLAVNOM GRADU BiH: "Etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva..."

Osim na vratima, uvredljive poruke su napisane i u haustoru pa je tako u jednoj od njih nacrtan kalašnjikov, a ispod njega “autor” je upitao želi li neko s njim.

  • Vijesti

  • 15. Dec. 2021  15. Dec. 2021

  • 13

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oštro je osudio iscrtavanje uvredljivih i prijetećih grafita ispod božićnog vijenca na vratima jedne katoličke porodice u Sarajevu te istakao kako je to napad na multietnički karakter Sarajeva.

“Oštro osuđujem ovakav, etnički inspirisan napad na multietnički karakter Sarajeva, kao i njegovu trajnu vrijednost zajedničkog života svih građana“, rekao je Komšić.

“Čvrsto vjerujem kako je ovo djelo nadobudnih pojedinaca koji svojim nepromišljenim akcijama žele srušiti ideju građanski uređene Bosne i Hercegovine, zemlje svih njenih građana bez obzira na njihovu etničku, vjersku ili bilo koju drugu opredijeljenost“, dodao je.


Uvredljive i prijeteće poruke na vratima stana sarajevske katoličke porodice

Podsjetimo, na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu osvanule su prijeteće i uvredljive poruke ispod malog božićnog vijenca koji je zakačen kao znak obilježavanja nadolazećih praznika.

“Hoćete da vas kalašnjikovom išaram, imam ga”, napisano je na vratima.

Osim na vratima, uvredljive poruke su napisane i u haustoru pa je tako u jednoj od njih nacrtan kalašnjikov, a ispod njega “autor” je upitao želi li neko s njim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...