„KAD VIDITE ŠTA SE DOGAĐA, IMATE OSJEĆAJ KAO DA JE RATNO STANJE…“: Bivši v. d. direktora HRT-a na Čovićevoj televiziji govorio o uvođenju TV kanala na hrvatskom jeziku u BiH

Kazao je kako se danas u BiH vodi neka vrsta bespoštednog informacijskog rata. „Kada vidite kako su neki mediji ukopani u svoje rovove zaista imate osjećaj kao da je ratno stanje“, rekao je Kovačić. 

  • Društvo

  • 16. Dec. 2021  16. Dec. 2021

  • 1

„Narod koji nema svoj javni RTV servis gubi identitet“, rekao je u emisiji Kompas RTV-a Herceg-Bosne Siniša Kovačić, glavni urednik Hrvatske katoličke mreže i nekadašnji v. d. direktora HRT-a. Objasnio je kako je narod bez javnog RTV servisa kao narod bez identiteta, bez prava na riječ, na promociju izvještavanja o vlastitim vrijednostima, o bogatoj historiji te sportskim uspjesima. 

„Onaj tko se boji javnog RTV servisa i ovo što se radi u BiH je model i scenarij po kojem misle da bi i Hrvati manipulirali s javnim medijem. Vi kada manipulirate i kada manipulacijom zatirete informacije onda mislite da će i druga strana isto tako raditi. Taj model pokušavanja zatiranja glasa hrvatskih građana, ovdje u BiH je apsolutno karcinom ovoga društva i što prije netko odstrani taj karcinom vidjet će da je to zapravo bilo potpuno beskorisno“, poručio je Kovačić. 

Kazao je kako se danas u BiH vodi neka vrsta bespoštednog informacijskog rata. „Kada vidite kako su neki mediji ukopani u svoje rovove zaista imate osjećaj kao da je ratno stanje“, rekao je Kovačić. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...