KLOPP NAKON DRAMATIČNE UTAKMICE U LONDONU: "Ovo postaje nemoguće, pomozite nam..."

Danas se očekuje sastanak premijerligaških klubova kako bi dogovorili plan za dalje.

  • Sport

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 0

Liverpool je na gostovanju kod Tottenhama odigrao 2:2 u susretu 18. kola engleske Premier lige. Domaćin je poveo golom Harryja Kanea, Liverpool preokrenuo pogocima Dioga Jota i Andrewa Robertsona, da bi za podjelu bodova pogodio Son Heung-Min.

Liverpool je sada tri boda iza Manchester Cityja koji je ostvario i osmu prvenstvenu pobjedu u nizu nakon što je upisao osmu uzastopnu pobjedu slavivši sa 4:0 na gostovanju kod Newcastle Uniteda.

Nakon utakmice u Londonu menadžer Liverpoola Jürgen Klopp požalio se na gust raspored.

"Igramo u srijedu, nedjelju i utorak. To je nemoguće, nemamo igrača. Možda ćemo biti bez još jednog ili dvojice, o tome se mora razmišljati. I prije koronavirusa smo govorili da će biti gusto, a ovo nam je zadalo pošten udarac", rekao je njemački trener nakon što je korona ovog mjeseca napravila probleme mnogim engleskim klubovima i otkazala utakmice u najjačoj ligi svijeta.

Liverpool prvo 22. decembra u Liga kupu dočekuje Leicester, a onda 26. i 28. igra protiv Leedsa i Leicestera.

"Ne zanima me kako ćete to izvesti, ali otkažite polufinale Liga kupa. Neka se igra samo jedna utakmica, nebitno gdje. Druga stvar, igrati 26. i 28. decembra nije moguće. Možda budemo imali još slučajeva koronavirusa. Ovako se ne može nastaviti liga."

Danas se očekuje sastanak premijerligaških klubova kako bi dogovorili plan za dalje.

"Najbitnije je da razgovaramo o tome možemo li nastaviti ligu i nastavljamo li kao što je bilo planirano. Trebamo pomoć s rasporedom. Svjestan sam da je teško uklopiti utakmice, ali ne bih imao ništa protiv pauze. Ne možemo nastaviti ovako."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...