UŽAS U DOBOJU: Muškarac pucao na policiju uzvikujući "tekbir" i...

Nihada Mujadžića policija je spašavala od pobješnjelih komšija.

  • Hronika

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 2

Pripadnici dobojske policije uhapsili su 58-godišnjeg Nihada Mujadžića zbog pucanja iz puške na policju, ali i teroriziranja komšija. Cijeli događaj se zbio u subotu, kada se Mujadžić sukobio sa komšijama Samirom i Sulejmanom H, koji su zbog toga pozvali policiju.

Nakon toga Mujadžić je otišao sa puškom u rukama i putem je oštetio vozilo Fiat. Kada je razbio staklo na automobilu vozač S.H. iz Maglaja je uspio pobjeći iz vozila. Tada dolazi i policija koja pokušava uhapsiti Mujadžića. Međutim, kako javljaju Nezavisne, on je pucao iz puške, prvo u zrak, a potom je i jedan metak ispalio u pravcu policajaca, uzvikujuću pri tome "tekbir" i "Allahu ekber".

Nakon što je ispucao sve metke iz okvira, odnosno u trenutku kada je ponovo počeo puniti pušku, policija ga je uspjela savladati. Međutim, tada su "priletile" komšije koje su ga počele udarati i pokušali su ga oteti od policije, kako bi mu oni "presudili". Zbog toga su policajci, osim Mujadžića, uhapsili još dvije osobe inicijala S.H. i S.H.

Mujadžić se tereti za krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari, piše Oslobođenje. Dvoje uhapšenih komšija se terete za krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i nanošenje tjelesnih povreda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...