SPORTSKI NOVINAR KATEGORIČAN: "Ivaylo Petev treba ponuditi ostavku, u BiH ima stručnjaka koji mogu raditi bolje od njega"

Sportski novinar Bojan Govedarica ističe da ni SAD nisu nastupile u najjačem sastavu. I tamo su igrali igrači iz domaćeg šampionata.

  • Sport

  • 20. Dec. 2021  20. Dec. 2021

  • 0

Fudbalska reprezentacija BiH godinu završava sa još jednim porazom. U posljednjim minutama prijateljske utakmice protiv SAD-a, Zmajevi su primili gol.

Selektor Ivaylo Petev nije mogao računati na one naše najbolje igrače koji nastupaju u evropskim ligama, s obzirom na to da termin utakmice nije bio zvanični FIFA-in termin. Tako je Petev iskoristio priliku pa je pozvao igrače iz bh. Premijer lige i dao šansu nekim mlađim igračima da debituju i skupljaju svoje nastupe i iskustvo koje bi im značilo u narednom periodu.

Naš kolega sportski novinar Bojan Govedarica ističe da ni SAD nisu nastupile u najjačem sastavu. I tamo su igrali igrači iz domaćeg šampionata.

"Mislim da je to bila jedna ravnopravna utakmica. Nažalost, ostali smo sa igračem manje još u ranoj fazi utakmice. 50 minuta smo igrali bez Amara Begića što je svakako hendikep u takvim utakmicama. Ono što je bitno igrači se nisu obrukali. Međutim, opet nismo stigli do željenog rezultata. Opet nemamo tih pobjeda koje nam nedostaju otkako je Ivaylo Petev selektor. Nije tih pobjeda bilo ni u kvalifikacijama, samo jednom smo slavili, i to protiv Kazahstana u gostima. Dobili smo onu prijateljsku utakmicu protiv Kuvajta. Bojim se da polako gubimo taj pobjednički mentalitet koji je krasio Zmajeve u nekom minulom periodu, pa i u kvalifikacijama, kada se ne bi plasirali na veliko takmičenje, imali smo po tri, četiri ili pet pobjeda u kvalifikacionoj grupi i stizali i do baraža", podsjeća Govedarica za O kanal.

On je bio na udaru kritika nakon što je, prije otprilike mjesec dana, kazao kako reprezentacija BiH nema kvalitet za Svjetsko prvenstvo.

"Nemamo kvalitet za Svjetsko prvenstvo. To je moj stav. Nemamo igrače koji su dovoljno kvalitetni da bi se izborio plasman na Mundijal. Ali isto tako mislim da imamo fudbalere koji mogu pobijediti Finsku, Kazahstan oba puta, da mogu i ovakvu Ameriku pobijediti u gostima. Selektor Petev jednostavno mora snositi odgovornost za ono što se dešava u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Nema rezultata. Na dolasku je rekao: 'Sudite mi po rezultatima!': Rezultata nema u protekloj godini. Čovjek koji treba preuzeti odgovornost, da ne kažem neke gore riječi, da ponudi tu svoju ostavku, pa evo neka je razmatra Izvršni odbor FS BiH i da vidi kako ćemo dalje. Garantujem da mi u Bosni i Hercegovini imamo fudbalskih stručnjaka koji mogu raditi bolje od Ivayla Peteva. Šta nam je to on donio? Afirmisao je neke mlađe igrače. Dobro, zašto mislimo da ne bi neki naš mlađi i ambiciozni stručnjak afirmisao neke mlade igrače i možda bi ih i više afirmisao i stvorio neku bolju atmosferu oko reprezentacije", ocijenio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...