U OKVIRU PREDMETA "RUŠENJE USTAVNOG PORETKA": Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač pozvan u Tužilaštvo BiH

Saslušanje bi trebalo biti održano u utorak, 28. decembra.

  • Vijesti

  • 21. Dec. 2021  21. Dec. 2021

  • 1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač dobio je poziv Tužilaštva Bosne i Hercegovine za saslušanje u okviru predmeta "rušenje ustavnog poretka".

Saslušanje bi trebalo biti održano u utorak, 28. decembra.

Premijer RS-a Radovan Višković kazao je kako još nije dobio poziv.

“Kada poziv dođe ja ću se odazvati”, rekao je Višković i dodao “da ništa nije radio van Ustava, te da je radio po nalogu Narodne skupštine RS-a”.

Podsjetimo, saslušanje svjedoka i osmunjičenih u ovom predmetu počelo je jučer u Tužilaštvu BiH. Do sada su saslušani Mirko Šarović, Goran Selak i Nenad Nešić, piše N1.

Posebna sjednica NSRS-a održana je 10. decembra i doneseni su zaključci o prenosu nadležnosti s nivoa BiH na entitet RS u oblasti zdravstva, odbrane i sigurnosti, indirektnih poreza i pravosuđa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...