JEZIVA MISTERIJA: Mještani ovu zgradu smatraju najukletijim mjestom u državi, u kratko vrijeme dogodilo se niz zastrašujućih ubistava, a onda je uslijedio novi užas… (VIDEO)

„Slobodna Bosna“ donosi novu zanimljivu priču iz historije.

  • Jeste li znali

  • 22. Dec. 2021  22. Dec. 2021

  • 0

Naša današnja priča vodi vas u Bogotu, glavni grad Kolumbije.

Naime, tamošnji se Hotel Del Salto smatra jednom od najukletijih kuća u čitavoj Kolumbiji. Historija ovog zdanja započinje 1923. godine kad ga, u duhu tada popularne francuske estetike, podiže čuveni kolumbijski arhitekt Carlos Arturo Tapias.

Od samog početka poslovanja hotela nizale su se bizarne i krvave tragedije. Hotelski upravitelji učestalo su se mijenjali iz neobjašnjivih razloga. Najmanje trojica skočila su u smrt bacivši se s litice, a hotel je bio poprište barem jednog ubistva. Djevojku iz visokog društva bez povoda je ubio njen zaručnik. Radilo se o gnusnom zločinu, a lice nesretnice bilo je izrezano nožem do neprepoznatljivosti.

Da stvar bude gora, gosti su sve češće izvještavali upravitelje o sablasnim zvukovima u gluho doba noći, jecajima, zveckanju lanaca, struganju po podu… Nekima od njih su se pak priviđale prikaze.

Stručnjaci za paranormalno stizali su u Bogotu, ne bi li detektirali sile koje djeluju među zidinama hotela. Jedan od njih je ispitujući lokalne legende došao do uznemirujućeg otkrića. Saznao je naime da su se brojni pripadnici naroda Chibcha, u bijegu od španskih kolonizatora, bacili u obližnji vodopad Tequendama. Prema jednoj verziji indijanske legende, u trenutku skoka su pretvoreni u orlove i uzneseni na nebo, a prema drugoj, njihove duše su nakon stravične smrti nastavile lutati okolinom tražeći osvetu.

Na kraju je loša reputacija otjerala hotelske goste, a napušteno zdanje je kroz desetljeća sve više propadalo, da bi 2013. godine bilo dijelom obnovljeno te pretvoreno u muzej. No posjetitelji ga mogu obići samo do 17 sati, što i ne čudi jer se ljudi i danas boje boraviti na ovome mjestu nakon što se spusti noć…

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...