TEŠKO POVRIJEĐENA JEDNOIPOGODIŠNJA BEBA: Raširenih ručica pala je sa drugog sprata

Zadobila je višestruke lomove lobanje i unutrašnja krvarenja.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 0

U nesvakidašnjoj nesreći koja se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila danas, malo poslije 13 sati, u centru Kraljeva, teško je povrijeđena jednoipogodišnja djevojčica.

Prema nezvaničnim informacijama, djevojčica je iz nepoznatih razloga pala kroz prozor stana na drugom spratu stambene zgrade u kojem živi sa svojom samohranom majkom.

Sa teškim povredama i bez svijesti ona je sanitetom Hitne pomoći hitno prevežena na Intenzivnu njegu Opšte bolnice „Studenica“ u Kraljevo. Djevojčica je zadobila višestruke prelome i povrede lobanje, kao i unutrašnja krvarenja, odmah je intubirana i zbog ozbiljnosti povreda transportovana za Beograd, što je novinarima potvrdio i dr Zoran Mrvić, direktor ove ustanove.

Prema priči očevidaca iz obližnjih lokala, djevojčica je raširenih ručica pala na pločnik ispred zgrade sa velikim brojem prolaznika, uobičajenim za ovo doba dana, koji su i pozvali Hitnu pomoć.

- Užasan, jeziv prizor! Kada se to dogodilo njena majka je, kako sam čuo, čistila po kući dok se djevojčica igrala. Kako je ona došla do prozora, kako je potom pala stvarno ne znam –  priča jedan od komšija.

- Pa, ja taj prozor i ljeti rijetko viđam da je otvoren. Ne mogu da vjerujem, pa ni punih osamnaest mjeseci još nema, a završila je u lokvi krvi. Valjda će biti dobro, svi se tome nadamo…

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici kraljevačke policije, a više detalja, kao i pod kojim okolnostima se nesreća dogodila biće poznato nakon istrage koja je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...