SJAJNE SLIKE IZ TRŽNOG CENTRA U SARAJEVU: Od ranih jutarnjih sati veliko interesovanje za vakcinaciju u...

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 4.500 osoba.

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2021  26. Dec. 2021

  • 0

Građani Sarajeva pokazali su i danas veliko interesovanje za vakcinaciju koja je ovog vikenda organizovana na punktu u Importanne Shopping Centru, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirao je akciju "Vakcinacija prema građanima", a 25. i 26. decembra vakcinacija se vrši u Importanne Shopping Centru. Vakcinisanje je počelo jutros u 10, a svi građani se mogu vakcinisati sve do 15 sati.

Nakon što su jučer na istom punktu vakcinisane 402 osobe, vakcinacija je nastavljena i danas, a od jutarnjih sati zabilježeno je prilično veliko interesovanje građana. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm za prvu, drugu i treću dozu.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 4.500 osoba.

Ministar zdravstva KS, Haris Vranić izjavio je da je broj onih koji se žele vakcinisati na ovom punktu je znatno veći u odnosu na prethodne sedmice, a kako je to bilo i očekivano, ove subote je oboren rekord.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...