SNAŽNA PODRŠKA BiH: Ministar odbrane Turske stigao u posjetu BiH, u Sarajevu ga dočekao Sifet Podžić

Tokom posjete Akara, planirano je da turska delegacija održi sastanak s vojnim zvaničnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 26. Dec. 2021  26. Dec. 2021

  • 3

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Turske na čelu s ministrom odbrane Hulusijem Akarom stigla je večeras u posjetu Bosni i Hercegovini u okviru "balkanske turneje" tokom koje će posjetiti i Kosovo.

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu tursku delagaciju dočekao je ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić.

Tokom posjete Akara, planirano je da turska delegacija održi sastanak s vojnim zvaničnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Na sastanku bi pored ministra odbrane Podžića trebao prisustvovati i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine general-pukovnik Senad Mašović.

"Predviđen je svečani doček delegacije Republike Turske u krugu zgrade Ministarstva odbrane, kao i zvanični sastanak delegacija Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane Republike Turske, nakon čega su planirane izjave za medije", najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Posjeta ministra odbrane Turske dolazi nekoliko dana nakon što je načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) general-pukovnik Senad Mašović.

Mašović je posjetio Nacionalni kampus za istraživanje i razvoj bespilotnih letjelica "Ozdemir Bayraktar" koji se nalazi u Istanbulu. Tom prilikom je razgovarao i s čelnim čovjekom kompanije Baykar, koja se bavi proizvodnjom naoružanja, Selcukom Bayraktarom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...