IZ CENTRALNE BANKE BIH PORUČILI NAČELNIKU MANDIĆU: Zaštitu ćemo potražiti na sudu

Zaključuje se da će CBBiH će istrajati u namjeri da svoje legitimno i legalno stečeno pravo vlasništva koristi u svrhe u koje je namijenjeno i u skladu sa zaključenim ugovorom.

  • Društvo

  • 27. Dec. 2021  27. Dec. 2021

  • 2

Iz Centralne banke BiH saopćeno je da Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva u vezi s izgradnjom objekta CBBH, te da će zaštitu stoga potražiti sudskim putem.

Kako je saopćeno, do danas, 27. decembra 2021. godine, Općina Centar nije ispunila preuzete obaveze po osnovu zahtjeva CBBiH u vezi sa prihvatanjem alternativne lokacije za izgradnju poslovnog objekta Glavne jedinice Sarajevo.

"Data obećanja za ispunjenje zahtjeva nisu ispunjena Iako je općinska administracija na čelu sa načelnikom Srđanom Mandićem, na održanom sastanku 19. oktobra čvrsto i odlučno uvjeravala predstavnike CBBiH da će sve postavljene zahtjeve ispuniti u predviđenom roku i da će uložiti maksimalan napor na stvaranju pretpostavki da se zamjena lokacija po dostavljenim prijedlozima Općine Centar realizuje, to se nažalost nije desilo", rečeno je iz CBBH.

O održanom sastanku i obavezama čije se ispunjenje očekuje od strane Općine Centar, javnost je obaviještena istog dana.

"S obzirom na to da ovakav odnos prema CBBH predstavlja još jednu u nizu potvrdu neozbiljnosti i ignorantskog odnosa prema državnom investitoru, želimo jasno poručiti da će CBBH dalju zaštitu svojih interesa i zakonito stečenog prava vlasništva zahtijevati isključivo sudskim putem uz insistiranje na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti svih aktera koji su na bilo koji način učestvovali u kršenju zakonskih rokova i svjesno izbjegavali primjenu važeće legislative u postupku rješavanja zahtjeva CBBH", navedeno je.

Zaključuje se da će CBBiH će istrajati u namjeri da svoje legitimno i legalno stečeno pravo vlasništva koristi u svrhe u koje je namijenjeno i u skladu sa zaključenim ugovorom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...