„ISPOSTAVILO SE DA JE I SAMO OBEĆANJE K**** OD OBEĆANJA…“: Zoran Šprajc ponovo briljirao pred kamerama, na red došao Plenković i HDZ...

"Doduše u kutiji s mašnicom nije bilo ni k od kompanije ali bilo je jedno lijepo domoljubno obećanje, obećanje koje je dano s takvim ponosom da je svaki Mađar požalio što nije Hrvat."

  • Regija

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 1

„Već pet godina u ovo doba godine mediji podsjećaju Vladu RH na to obećanje o povratku Ine u vlasništvo Republike Hrvatske, a Vlada nam daje neko novo obećanje“, ovim riječima je komentar započeo urednik i voditelj na RTL televiziji Zoran Šprajc.

„Božićni blagdani osim što su vrijeme velikog šopinga i punih trpeza u politici su i vrijeme svečanih obećanja i glupih izgovora. Za početak sjetimo se spektakularnog obećanja da će Vlada otkupiti Inu. Na Štefanje 2016. Andrej Plenković i Vlada HDZ-a i Mosta, nemojmo zaboraviti da se Most dva puta ženio s HDZ-om, pod bor su nam stavili najveću mađarsku naftnu kompaniju u Hrvatskoj koja je nekad bila i najveća hrvatska kompanija u Hrvatskoj. 

Doduše u kutiji s mašnicom nije bilo ni k od kompanije ali bilo je jedno lijepo domoljubno obećanje, obećanje koje je dano s takvim ponosom da je svaki Mađar požalio što nije Hrvat. 

Kako rekosmo osim obećanja u toj kutiji s mašnicom od te Ina kompanije nije bilo ni K ali ispostavilo se da je i samo obećanje K. od obećanja. Pa već pet godina u ovo doba godine mediji podsjećaju Vladu na to obećanje o povratku Ine u vlasništvo Republike Hrvatske, evo ja se i danas naježim koliko je to bilo svečano i pompozno rečeno, a Vlada nam daje neko novo obećanje. 

Tako je ministar Ćorić jučer opet obećao a premijer danas potvrdio da će Vlada u četvrtak donijeti neke 'određene odluke u tom smjeru'. Toliko su određene da su ih najavili skroz neodređeno ali dok čekamo određeni četvrtak i još jedan povratak Ine u vlasništvo Republike Hrvatske, pogledajte u videu na početku kako je povratak Ine u vlasništvo Republike Hrvatske tekao proteklih pet godina“, kazao je Šprajc.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...