"ODBACUJEMO BILO ČIJU...": Reakcija Ambasade SAD-a na izjave premijera Mađarske Viktora Orbana o dva miliona muslimana...

Ove izjave su nazvane rasističkim, nacionalističkim i izazvale brojne osude.

  • Društvo

  • 28. Dec. 2021  28. Dec. 2021

  • 0

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu odbacuje bilo čiju retoriku, unutar Bosne i Hercegovine ili van nje, koja za cilj ima podsticanje podjela i rast tenzija, kazali su iz Ambasade za N1 odgovarajući na upit vezan za izjavu mađarskog premijera Viktora Orbana.

"Uvredljivim stereotipima nema mjesta u političkom govoru. Riječi sa sobom nose posljedice, a ovakva retorika samo doprinosi povećanju tenzija, eroziji društvene kohezije i u konačnici predstavlja prijetnju sigurnosti i stabilnosti BiH, regije Zapadnog Balkana i Evrope", naveli su iz Ambasade SAD-a za N1.

Podsjetimo, mađarski premijer Viktor Orban je izjavio da je ”srpska nacija ključna za Balkan”, te da je “izazov sa BiH kako integrirati zemlju sa dva miliona muslimana”. Ove izjave su nazvane rasističkim, nacionalističkim i izazvale brojne osude.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...