UZBUNA U KREMLJU: Ruski diplomat tražio ozbiljne garancije Zapada, spominje NATO i približavanje granicama Moskve...

Prema njegovim riječima, zabrinutost Moskve je sasvim osnovana jer se NATO približio njenim granicama a ne obrnuto.

  • Svijet

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 1

Zamjenik ruskog ambasadora pri UN-u Dmitrij Poljanski izjavio je da Zapad mora da da čvrste garancije Rusiji.

"Zapad se na predstojećim pregovorima o garancijama sigurnosti sa Rusijom neće izvući sa praznim riječima, jer Rusija želi da dobije ozbiljne garancije sigurnosti od Amerike i NATO-a."

Poljanski je naglasio da to nije ultimatum.

Prema njegovim riječima, zabrinutost Moskve je sasvim osnovana jer se NATO približio njenim granicama a ne obrnuto, prenosi Sputnjik.

"Mi se zalažemo za princip nedjeljive sigurnosti - za to da sigurnost jedne države ne može biti postignuta na račun sigurnosti drugih. To je ključna stavka brojnih dokumenata potpisanih početkom i sredinom 90-ih godina. Želimo da se vratimo tom duhu... Veoma smo konstruktivni, ali mislim da se naše kolege neće izvući sa nekakvim 'bla-bla' kako kaže Greta Tunberg", rekao je on novinarima.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...